26 Mayıs 2019 Pazar

S-400 üzerine



Bu aralar gündemin ana konusu S-400 füzeleri. Bu konuda referandum yapılsa dense ki "S-400 alınmasın böylelikle dolar düşüp ekonomi düzelsin" diğer şık da "S-400 alınsın bu yüzden de batacaksak batalım". Hangi görüşten olursa olsun en az %95 "S-400 alınmasın" der. Mesele duygusal olunca bu konuda birlik sağlanır.

Geçtiğimiz 10 sene içinde millet evini aldı arabasını yeniledi, kimi rezidansa taşındı kimi dört çekere geçiş yaptı. Alem konformist oldu bildiğin yaydı. Şimdilerde; solcusu, kemalisti, sağcısı, muhafazakarı aynı AVM'de kredi kartlarıyla ibadet edip, aynı Amerikan hamburger zincirinde saf tutup okunmuş yiyecekleri yiyor sonra da aynı sinemada bir Amerikan filminde huşu içinde tefekküre dalıyor.

Ne diyordu savaş meydanında verdiği hutbede Cesur Yürek William Wallace:
"Evet, savaşırsanız ölebilirsiniz. Kaçarsanız biraz daha yaşayabilirsiniz ama bundan yıllar sonra yatağınızda ölümü beklerken, o yaşadığınız günleri bu günle değiştirmeyi hayal edeceksiniz. Bu fırsatı düşleyeceksiniz ve bu günlere dönüp şunu söylemek isteyeceksiniz: Hayatlarımızı alabilirler ama özgürlüğümüzü asla elimizden alamazlar!"
Mübarek Orta Çağ'da bu tür gazlar işe yarardı. Ancak günümüzde yemez, eskiye nazaran insanların kaybedeceği çok şeyleri var. Fakat Ömer Seyfettin'in Diyet hikayesindeki gibi satırla kolunu kesip efendisinin önüne atarak diyetini ödeyip özgürlüğüne kavuşacak insan artık yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder